"Відповідь буде сильною": Зеленський відреагував на замах на свого першого помічника Шефіра

Президент Володимир Зеленський прокоментував інцидент із замахом на свого першого помічника та давнього друга Сергія Шефіра, який стався 22 вересня на Київщині

Журналіст стрічки новин
"Відповідь буде сильною": Зеленський від…
Фото: Офіс президента

Президент зробив заяву з Нью-Йорка. Відеозвернення він опублікував у Telegram.

"Десь дві години тому було розстріляно автомобіль мого першого помічника, а що важливіше – мого близького друга, мого товариша Сергія Шефіра. Сергій Шефір живий, його водія, на жаль, поранено. Зараз він перебуває в лікарні", – заявив Зеленський, передає Depo.ua.

Він додав, що вважається, що це був замах на вбивство. Зеленський додав, що одразу після виступу на Генасамблеї ООН вирушає до Києва.

"Хто за цим стоїть? Скажу відверто – не знаю. Поки що… Які це сили? Можуть бути внутрішні й зовнішні… Але силами не вважаю, тому що передавати мені "привіт" пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість, а ось відповідь буде сильною", – наголосив він.

Зеленський зауважив, що сьогоднішній інцидент "не вплине на міцність його команди".

"На той курс, який я обрав зі своєю командою: до змін, до детінізації нашої економіки, до боротьби з криміналітетом, великими впливовими фінансовими групами – це ніяк не впливає, а навіть навпаки", – наголосив він.

Нагадаємо, що 22 вересня у селі Лісники, що на Київщині, було скоєно замах на першого помічника президента Володимира Зеленського та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра.

В автівку здійснили постріли автоматною чергою, в авто влучили 18 куль. Було поранено водія Шефіра 1963 року народження – він отримав три кульові поранення в ногу. Правоохоронці розшукують нападників. Сам же помічник Зеленського не постраждав, але перебуває у стані шоку.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль.

Поліція порушила справу за фактом "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme