На Росії єдиного українського журналіста звинуватили у тяжкому злочині  

Проти єдиного акредитованого на Росії українського журналіста Романа Цимбалюка хочуть порушитии одразу кілька адміністративних справ 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
На Росії єдиного українського журналіста…
Фото: Roman Tsymbaliuk / Facebook

Як повідомив адвокат журналіста Микола Полозов, Цимбалюку висувають "стандартне" для українців на Росії звинувачення в екстремізмі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на дописи самого Романа Цимбалюка та адвоката Миколи Полозова у Facebook.

"Російська влада настільки нетерпима до прояву будь-якої альтернативної думки, крім її власних наративів, що часто виходить за межі здорового глузду. Єдиний акредитований у Росії український журналіст Роман Цимбалюк опинився в цій самій Росії поза законом. Як водиться, звинуватили в екстремізмі", – написав Полозов.

Адвокат пояснив, що зараз його підзахисного лаштуються зробити фігурантом кількох адміністративних справ. Але ніхто не дає гарантій, що за адміністративною відповідальністю не наступить кримінальна.

За словами Полозова, межа між "адміністративним" екстремізмом та "кримінальним" – дуже тонка і багато в чому залежить від експертів, якість роботи яких у справах із політичним інтересом влади є дуже передбачуваною.

"Додатковою ознакою узгодженої атаки на Романа є слив через пропагандистські смітники різної нібито дискредитуючої інформації, наприклад абсурдних звинувачень у шпигунській діяльності. Хай там що, але з боку влади РФ здійснюються тиск на іноземного журналіста, фактично з позбавленням його права на свободу вираження поглядів та здійснення професійної діяльності", – наголосив адвокат.

Допис адвоката Полозова про звинувачення Цимбалюка

Сам Цимбалюк упевнений, що зможе довести власну невинуватість. Він навіть поділився планами пождати позов до Європейського суду з прав людини. А виплачену грошову компенсацію витратити на підтримку дітей кримських татар, яких "взяла в полон окупаційна влада".

Допис Цимбалюка про політичні переслідування

Нагадаємо, напередодні в Білорусі винесли величезні вироки опозиціонерам режиму Лукашенка. Так, блогера та опозиціонера Сергія Тихановського засудили до 18 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme