На Росії ігнорують стрімке погіршення стану політв'язня Гафарова, – Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про погіршення стану українського політв'язня у "справі Хізб ут-Тахрір" Джеміля Гафарова

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії ігнорують стрімке погіршення ст…
Фото: Facebook Людмили Денісової

За її словами, російські в'язниці ігнорують прохання кримського татарина про надання медичної допомоги.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Денісової у Facebook.

"Стан здоров'я 59-річного кримського татарина, фігуранта "другої Сімферопольської групи у так званій справі "Хізб ут-Тахрір" Джеміля Гафарова значно погіршився", – йдеться у повідомленні.

Омбудсмен наголосила, що політв'язню важко відвідувати судові засідання через загострення хвороби нирок, постійні судоми в ногах, сильні болі в серці та різкі стрибки тиску.

"Проте, керівництво СІЗО-5 Ростова-на-Дону, де він утримується, ігнорує звернення політв'язня та не надає жодної медичної допомоги. Будь-які письмові звернення щодо планового огляду та забезпечення ліками залишаються без реагування", – додала Денісова.

Вона зазначила, що у листопаді 2021 року захист домігся, аби у Гафарова взяли аналізи, результати яких до цього часу йому не повідомили попри численні звернення.

Денісова закликала міжнародне співтовариство звернути увагу на порушення прав незаконно утримуваного в російському СІЗО Гафарова та змусити владу Росії звільнити кримського татарина і всіх українських політв'язнів.

На Росії ігнорують стрімке погіршення стану політв"язня Гафарова, – Денісова

Нагадаємо, раніше стало відомо, що окупанти хочуть ув’язнити активістів, які проходять по справі "Хізб ут-Тахрір", на строк від 16 до 18,5 років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme