На росії хочуть визнати співвітчизниками всіх російськомовних за межами рф

У Держдуму росії внесли законопроект про визнання співвітчизниками всіх російськомовних людей за межами так званої російської федерації

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На росії хочуть визнати співвітчизниками…
Фото: Pixabay

Окрім цього документ пропонує уточнити перелік народів, які історично проживають на території росії, до яких хочуть занести білорусів та українців.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, документ "усуває недоліки тлумачення поняття "співвітчизник". Зокрема, до таких людей пропонують прирахувати всіх осіб, які володіють російською мовою та належать до історичних народів росії або їхніх нащадків.

"При цьому враховується, що за минулі після розпаду СРСР 30 років виросло нове покоління співвітчизників, які не мали громадянства СРСР. У зв'язку з визначенням поняття "співвітчизник" виключено зв'язок з громадянством СРСР", – йдеться у документі.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme