На Росії хочуть заборонити в'їзд у країну "русофобам": Про що йдеться

На Росії написали законопроект щодо боротьби з "русофобами"

Редактор стрічки новин
На Росії хочуть заборонити в'їзд у країн…
Фото: Pixabay

Депутат російської Держдуми від "Єдиної Росії" Олександр Хінштейн заявив, що наразі уже підготовлено законопроект, який забороняє в'їзд на Росію так званим "русофобам".

Він повідомив, що документ передбачає заборону в'їзду на Росію іноземців та осіб без громадянства за низкою підстав, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

Законопроект передбачає, що заборона буде вводитися щодо людей, які " збуджують ненависть, ворожнечу, принижують людей за національною, расовою, релігійною, мовною ознакою; ображають пам'ять захисників Вітчизни, принижують честь і гідність ветеранів Великої Вітчизняної війни, оскверняють символи військової слави Росії, знищують або пошкоджують військові поховання, пам'ятники, стели, обеліски та інші меморіали, що увічнюють пам'ять загиблих при захисті Вітчизни; поширюють завідомо неправдиві відомості про діяльність СРСР в роки Великої Вітчизняної війни, про ветеранів, пропагують, демонструють, виготовляють нацистську або екстремістську атрибутику та символіку; а також заперечують факти, встановлені вироком Нюрнберзького трибуналу, і схвалюють злочини нацистів".

За словами Хінштейна, цей документ "став відповіддю на обурливі випадки прояву відвертої русофобії на пострадянському просторі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у таборі "Молода Гвардія" у місті Бердянськ Запорізької області знайшли ще один пам'ятник Леніну. Наразі готується звернення з вимогою його негайного демонтажу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme