На Росії комуністи просять Путіна визнати "ДНР" та "ЛНР"

Депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" пропонують президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії комуністи просять Путіна визнат…
Фото: Рixabay

Зокрема, лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс до Думи відповідний законопроект про визнання "Л-ДНР" сьогодні, 19 січня, та прикріпив прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного у лютому 2022 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Пропонується також попросити президента розглянути питання щодо якнайшвидшого проведення переговорів з керівництвом обох республік "про створення правової основи міждержавних відносин, що забезпечує регулювання всіх аспектів співпраці та взаємодопомоги, включаючи питання безпеки", – йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, визнання створить підстави для забезпечення гарантій безпеки та захисту народів самопроголошених республік від зовнішніх загроз та реалізації політики геноциду.

Зауважимо, Росія від 2014 року відправляє до тимчасово окупованих Донецька та Луганська так звані "гуманітарні конвої" – колони білих вантажівок з гуманітарною допомогою. Жителі Донбасу мають право отримати російське громадянство, і у 2021 році брали участь у виборах до Держдуми. У листопаді 2021 року Путін підписав указ, яким визнав сертифікати походження товарів із "ЛНР" та "ДНР".

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Держдумі Росії підготували проект постанови про визнання "ЛНР" і "ДНР". Ще у грудні 2021 року в Кремлі щодо визнання "ЛНР" і "ДНР" висловлювалися вкрай негативно, заявляючи, що вони "залишаються самопроголошеними республіками".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme