На Росії правозахиснику, який помер рік тому після побиття у в'язниці, призначили психіатричну експертизу

Російському правозахиснику Сергію Мохнаткіну суд призначив психолого-психіатричну експертизу

Журналіст відділу новин
На Росії правозахиснику, який помер рік…
Фото: Facebook Сергія Мохнаткіна

На Росії продовжують розслідувати дві кримінальні справи проти правозахисника Сергія Мохнаткіна, який помер ще минулого року.

Архангельський суд призначив у одній із справ психолого-психіатричну експертизу Мохнаткіна, передає Depo.ua із посиланням на "Север.Реалии".

"Зараз ми судимо посмертно Мохнаткіна, який за життя пережив багато. Якби не всі ці страждання, яким він незаконно піддався, перебуваючи під вартою, він би не помер. Для нього ця експертиза – посмертне додаткове приниження", - заявила адвокатка Карина Москаленко.

Захист намагався оскаржити це рішення судді, але скарга адвокатів була відхилена.

Нагадаємо, що правозахисник і політичний активіст Сергій Мохнаткін помер в травні 2020 року. Йому було 66 років.

Мохнаткін отримав серйозну травму хребта в березні 2016 року, коли відбував покарання у виправній колонії в Архангельській області за звинуваченням у застосуванні насильства щодо співробітників поліції під час акції "Стратегії-31" на Тріумфальній площі в 2013 році.

У грудні 2019 року правозахисник був госпіталізований в міську клінічну лікарню в Москві. У нього відмовили ноги, він не міг перевертатися і страждав від постійного болю.

Попри смерть, проти Мохнаткіна продовжують розглядатися дві кримінальні справи, тож родичі померлого правозахисника мають доводити його посмертну невинуватість у інкримінованих злочинах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme