На Росії трагічно загинув міністр уряду: Подробиці

Глава МНС Росії загинув під час навчань в Арктиці

Редактор стрічки новин
На Росії трагічно загинув міністр уряду:…
Фото: МНС РФ

На Росії загинув міністр у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Євген Зіничев.

Про це повідомили в прес-службі міністерства, передає Depo.ua.

У відомстві повідомили, що Зінич "трагічно загинув при виконанні службового обов'язку, перебуваючи на міжвідомчих навчаннях із захисту від НС арктичної зони, рятуючи життя людини".

Як розповіла у своєму Twitter російська пропагандистка Маргарита Симоньян, Зіничев з оператором стояли на краю виступу, оператор послизнувся і зірвався в воду.

"Свідків було достатньо – ніхто не встиг навіть збагнути, що сталося, як Зінич рвонув в воду за людиною, що зірвалася, і розбився об виступаючий камінь", – написала вона.

Маргарита Симаньян про загибель міністра Зіничева

Чиновник очолював міністерство з 2018 року. Йому було 55 років.

З 1987 року Зіничев служив в КДБ СРСР, після розпаду Радянського Союзу продовжив службу у Федеральній службі охорони.

З 2006 по 2015 рік, він працював в Службі безпеки президента Росії, фактично був охоронцем Путіна. Близькі до Кремля джерела ЗМІ називали Зіничева "одним з ад'ютантів" Путіна. 

З 2016 року обіймав посаду заступника директора ФСБ. До приходу на цю посаду він близько двох місяців виконував обов'язки губернатора Калінінградської області.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року на території Кремля наклав на себе руки працівник Федеральної служби охорони Михайло Захаров. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme