На Росії у СІЗО, де тримають українських політв'язнів, стався спалах корости та COVID-19

У СІЗО російського міста Ростов-на-Дону, де утримують 33 українських політв'язнів, стався спалах корости та коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії у СІЗО, де тримають українських…
Фото: Pixabay

За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, спалах коронавірусу та корости стався через недотримання санітарних норм у СІЗО на Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Денісової у Facebook.

"У СІЗО-1 міста Ростова-на-Дону, де незаконно утримується 33 українські політв’язні, через порушення санітарних норм, стався спалах коронавірусної інфекції та корости – небезпечного захворювання шкіри. Про це стало відомо від адвоката українських громадян", – йдеться у повідомленні.

Пані омбудсмен наголосила, що від початку пандемії коронавірусу, вона систематично вимагає від Росії забезпечити засобами індивідуального захисту українців у в'язницях.

"Втім, звернення залишаються без відповідного реагування. Крім того, від адвокатів постійно отримую інформацію про ненадання медичної допомоги, вилучення ліків та ігнорування скарг українських політв’язнів на стан здоров’я", – додала вона.

На Росії у СІЗО, де тримають українських політв"язнів, спалах корости та COVID-19

Нагадаємо, дещо раніше активісти пояснили, чому полонених ОРДЛО неможливо викупити і надія – лише на обмін.

Повідомлялося також, що Україна запропонувала Росії обмін полоненими "всіх на всіх". Це, за словами міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, близько 300 людей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme