На Росії ухвалили нові репресивні закони, щоб приховати правду про війну

Державна дума Росії ухвалила нові репресивні закони, які передбачають замовчування правди про війну в Україні та заборону протестів проти неї

Журналіст стрічки новин

Зокрема, тепер на Росії можна отримати до 15 років позбавлення волі за "фейки про російську армію". За "фейки" про використання армії Росії передбачається штраф у розмірі від 700 тис. до 1,5 млн рублів, виправні роботи терміном до 1 року, примусові роботи терміном до 3 років або позбавлення волі терміном до 3 років.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

Водночас за те саме діяння, вчинене групою осіб, або зі "штучним створенням доказів звинувачення" – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Якщо ж це призвело до тяжких наслідків – термін збільшується до 15 років.

Крім того, за "дискредитацію використання" російської армії там загрожує штраф від 100 до 300 тис. рублів, або примусові роботи до 3 років, або арешт від 4 до 6 місяців, або позбавлення волі до 3-х років.

Також ввели заборону на публічні заклики до запобігання використання армії Росії (в тому числі заклики до "антивоєнних мітингів"). За таке можуть посадити на 5 років.

За заклики до введення/продовження санкцій проти Росії штрафуватимуть на суму до 500 тис. рублів, примусові роботи до 3 років, арешт до 6 місяців, а також колонія до 3 років.

Нагадаємо, ще 24 лютого на Росії ввели жорсткі обмеження для ЗМІ щодо новин про війну в Україні. Роскомнагляд зобов'язав російські медіа при підготовці матеріалів про вторгнення Росії в Україну використовувати лише ту інформацію, яка публікується в офіційних джерелах РФ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme