На Росії визнали осудним "казанського стрілка" та оголосили остаточне звинувачення

Слідчий комітет Росії повідомив про осудність Ільназа Галявієва, який 11 травня 2021 року напав на гімназію №175 у Казані

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Росії визнали осудним "казанського ст…
Скріншот

Винного у смерті дев'ятьох людей під час стрілянини в школі у Казані притягнуть до відповідальності за трьома статтями.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Слідчого комітету Росії.

Зазначається, що хлопця звинувачують в убивстві дев'яти осіб, зокрема, малолітніх. Також його хочуть притягнути до відповідальності за виготовлення та зберігання вибухових речовин, і умисне знищення чужого майна.

"Встановлено, що Галявієв, озброївшись багатозарядною мисливською рушницею, а також виготовленим ним раніше вибуховим пристроєм, 11 травня 2021 року скоїв напад на вчителів та учнів гімназії. В результаті зроблених ним пострілів і підриву вибухового пристрою загинуло дев'ять осіб, з них сім дітей. Загалом потерпілими визнано понад 600 осіб, серед яких є малолітні", – йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами справи, причиною стрілянини вказано прагнення Галявієва наслідувати дії неформальних представників однієї з деструктивних субкультур, відомості про які він почерпнув з мережі інтернет, скопіювавши їх поведінку при нападі.

"Провину Галявієв визнав у повному обсязі, у скоєному розкаявся. Найближчим часом почнеться процедура ознайомлення з матеріалами кримінальної справи потерпілих та їх законних представників, а потім обвинуваченого і його адвоката", – додали у Слідкомі.

Зауважимо, 21 липня стало відомо, що експертиза визнала Галявієва неосудним.

Що відомо про масове вбивство у школі в Казані

Трагедія сталася 11 травня – вранці першого навчального дня після травневих канікул її випускник – 19-річний Ільназ Галявієв -– зайшов в будівлю та холоднокровно розстріляв учнів і вчителів. Одразу загинули дев'ятеро осіб – вчителька, охоронець і семеро школярів, понад двадцять людей – постраждали.

За інформацією ЗМІ, стрілок закінчив навчання у школі, де вбив людей, чотири роки тому. Під час навчання він мав погані відносини з вчителями й іншими учнями.

Також повідомлялося, що він мав спільника, який утримував шістьох чи сімох осіб у школі. Згодом його ліквідували.

На допиті після затримання Ільназ Галявієв назвав себе "богом" і пригрозив вбити рідну матір.

Пізніше стало відомо, що у нього діагностували захворювання головного мозку

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme