На Росії змінили думку щодо пропозиції Ердогана про посередництво у питанні Донбасу 

На Росії не можуть дійти згоди, як відреагувати на пропозицію Туреччини виступити посередником у врегулюванні військового конфлікту на Донбасі. Упродовж кількох годин у МЗС країни-агресорки озвучили дві діаметрально протилежні позиції з цього приводу 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
На Росії змінили думку щодо пропозиції Е…
Фото: s.v.lavrov / Instagram

Так, офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що про посередництво Таїпа Ердогана не може бути й мови. А очільник відомства Сергій Лавров годиною пізніше повідомив, що президент Росії Володимир Путін уже готується до телефонної розмови зі своїм колегою.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ТАСС

Лавров зауважив, що під час телефонної розмови Путіна й Ердогана обговорять ситуацію в Україні. 

"Цей підхід проявився в недавній заяві президента Ердогана про те, що він готовий стати посередником між Москвою і Києвом. Планується телефонна розмова наших лідерів. Думаю, ці питання теж будуть обговорюватися", –сказав Лавров.

Водночас політик підстрахувався й озвучив журналістам традиційну пропагандистську тезу про те, що "Росія не є стороною конфлікту" на українському Донбасі. 

Нагадаємо, 29 листопада президент Туреччини Ердоган запропонував стати посередником у перемовинах між Росією та Україною щодо Донбасу. У Зеленського привітали бажання Туреччини стати посередником та порадили Кремлю не відмовлятися від послуг Ердогана.

Читайте також: Посередник у переговорах з Росією: Чи принесе пропозиція Ердогана користь Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme