На Росію у разі вторгнення в Україну чекають санкції, жорсткіші ніж у 2014 році, – Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Євросоюз готовий ввести санкції проти Росії, які будуть жорсткішими ніж у 2014 році

Журналіст стрічки новин

Це станеться у разі вторгнення Росії в Україну. За його словами, йдеться про дуже конкретний пакет санкцій.

Про це Моравецький заявив журналістам після закінчення саміту Євроради у Брюсселі, передає Depo.ua з посиланням на Polska Agencja Prasowa.

Під час зустрічі він порушив питання щодо необхідності заздалегідь підготувати запобіжні заходи проти Росії.

"Ми дуже активно порушували це питання протягом кількох місяців і ми сповіщали наших партнерів в ЄС. Сьогодні це усвідомлення є – як на боці Європейської комісії, так і на боці наших основних партнерів", – зауважив польський прем'єр.

За його словами, головне, щоб всі країни могли мирно розвиватися.

"Ми не дамо себе шантажувати, ми сповнені рішучості дати однозначний опір тому, що відбувається за нашим східним кордоном, але водночас ми також хочемо, щоб ця напружена ситуація була менш напруженою, щоб цією драбиною, на якій ми вже піднялися високо в ескалації, можна було безпечно спускатися крок за кроком, щоб Росія могла розвиватися мирно і щоб Європа, включаючи Польщу та Україну, також могла розвиватися мирно", – резюмував Моравецький.

Нагадаємо, дещо раніше прем'єр-міністр Польщі закликав Євросоюз допомогти Україні грошима. Політик наголосив, що його прохання пов'язане із загрозою повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme