На Софійській площі в Києві почали прикрашати головну новорічну ялинку країни

На Софійській площі в Києві вже майже змонтували та розпочинають прикрашати "ялинку незламності" — головну новорічну ялинку країни

Журналіст відділу новин
На Софійській площі в Києві почали прикр…
Встановлення ялинки в Києві

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, передає Depo.ua.

Він розповів, що в цьому році головна ялинка — штучна. Її висота — 12 метрів. Дерево прикрасять енергоощадними гірляндами, які працюватимуть завдяки генератору.

Підсвічення ялинки, імовірніше за все, відбуватиметься лише в окремі години доби. За словами Кличка, поруч із генератором облаштують місця для підзарядки гаджетів: "Розмістимо їх в цікавому наметі, залишу поки інтригою, в якому саме".

Також ялинку прикрасять іграшками минулих років, близько тисячею куль синіх і жовтих кольорів та білими голубами. На верхівці буде герб України. А ось нижню частину оформлять стендами з прапорами країн, що допомагають Києву впоратися з викликами війни, стверджує Кличко.

Мер нагадав, що у цьому році ялинку встановлюють та прикрашають коштом меценатів і бізнесу. Вони також надали генератор, тож місто коштів не витрачає. Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі цьогоріч не буде.

Як пише "Слово і діло", у більшості обласних центрів через війну головну ялинку міста вирішили не встановлювати. Десь таке рішення ухвалили через онлайн-голосування, а десь так самостійно вирішила місцева влада.

У різних районах Києва цьогоріч вирішили встановити ялинки, але коштом приватного бізнесу й без "новорічного пафосу", казав міський голова Віталій Кличко. У Харкові з міркувань безпеки головну ялинку встановили у метро.

У центрі Львова теж встановлять ялинку. Проте витрати на її оздоблення будуть скромнішими, ніж зазвичай, зокрема використають торішні прикраси.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme