На субсидії перерозподілять понад 12 млрд грн у 2021 році, – Лазебна

Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що у поточному році субсидії збільшать на 12,1 мільярда гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На субсидії перерозподілять понад 12 млр…
Фото: Depo.ua

За її словами, працівники відомства провели аналіз тарифів, доходів людей та вивчили, як змінилося споживання комунальних послуг.

За результатами аналізу у міністерстві вирішили встановити середній розмір субсидії близько 2 тисяч гривень. Про це вона повідомила під час прес-конференції, пише Depo.ua.

Йдеться про середній розмір субсидії в опалювальному сезоні 2021-2022 років.

"Люди зараз спитають, "Що буде якщо зростатимуть тарифи? Куди бігти, які довідки потрібні, щоб збільшити розмір субсидії?". Я хочу зразу відповісти. Не потрібно нікуди бігти і не потрібно ніякі довідки приносити. Якщо зростатимуть тарифи на комунальні послуги, розмір субсидії для отримувачів буде переглянутий автоматично. Якщо ж людина не отримувала субсидію, але в результаті зростання тарифів їй знадобилася така допомога – такій людині субсидію призначать одразу у місяць звернення", – сказала Лазебна.

Міністерка додала, що у минулому опалювальному сезоні субсидію отримували близько трьох мільйонів домогосподарств.

"Ми очікуємо, що цього сезону буде співставна цифра. Станом на сьогодні, субсидія вже призначена майже 2,5 мільйона домогосподарств. З них автоматично – майже двом мільйонам. Заяви від людей продовжують приходити в органи соціального захисту", – зауважила вона.

Нагадаємо, 14 вересня Кабмін запропонував народним депутатам виділити 12 мільярдів на субсидії, взявши кошти з додаткових 28 мільярдів гривень, які цього року надійшли в державну скарбницю через перевиконання бюджету.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme