На Сумщині триває інженерне облаштування кордону з Росією (ФОТО, ВІДЕО)

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування кордону з Російською Федерацією
 

Журналіст відділу новин
На Сумщині триває інженерне облаштування…
Фото: ДПСУ

Особлива увага приділяється ділянці українсько-російського кордону у Сумській області.

 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ДПСУ.

"Поряд з урядовим планом по інженерному облаштуванню кордону відповідно до відомчих заходів прикордонного відомства створені комплексні інженерні групи. Їх першочерговим завданням є облаштування протитранспортних загороджень на загрозливих напрямках з подальшим нарощенням інших елементів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в межах Сумської області до робіт залучається техніка інженерних підрозділів прикордонного загону та інших органів охорони кордону.

Окрім цього, для обладнання кордону в рамках взаємодії залучена й спеціальна військова інженерна техніка, що значно посилює проведення робіт.

"Також у відповідності до законодавства та рішення РНБО Держприкордонслужба спільно з Держгеокадастром та органами місцевого самоврядування активізувала роботу з інвентаризації земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону, які мають надаватися органам прикордонного відомства для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд", – зазначили у ДПСУ.

Прикордонники наголошують, що належне облаштування державного кордону має не лише безпековий, але й оборонний аспекти. На рівні з підвищенням прикордонної безпеки – зниження міграційного ризику, небезпеки переміщення засобів терору, зброї, наркотичних речовин та товарів. А фортифікаційні елементи ускладнюють дії противника у випадку збройної агресії.

"В практику впроваджується комплексна модель охорони і захисту державного кордону. Інтегрована система базується на поєднанні інженерних елементів з технічними засобами контролю", – підсумували в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, 12 лютого голова Державної прикордонної служби України, генерал-майор Сергій Дейнеко заявив, що швидкість облаштування кордону з Росією залежить від фінансування.

Читайте також: Голова Держприкордонслужби України Дейнеко: Немає ніякого проекту "Стіна"

19 травня Кабінет міністрів України перекинув кошти з інженерно-технічного облаштування українсько-молдовського кордону на облаштування українсько-російського кордону.

Читайте також: Захиститися від Росії: Чи допоможе Україні "Стіна" на кордоні

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme