На Сумщині знайшли найотруйнішу змію на планеті

У м. Шостка на Сумщині посеред вулиці знайшли 3-метрового пітона. Експерти стверджують, що плазун насправді найотруйніша змія на планеті – королівська кобра

Журналіст стрічки новин
На Сумщині знайшли найотруйнішу змію на…
Фото: Рixabay

Такого висновку дійшли експерти з Харківського зоопарку. Королівську кобру могли завести контрабандою

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на kp.ua

"Ми можемо припустити, що її ввезли з Росії та намагалися перенаправити до Європи, але не довезли. Особливість утримання цієї змії у тому, що кормом для неї є інші змії. Тримати такий вид у домашніх умовах – це дуже дороге задоволення", – зазначили у зоопарку. 

Судячи з фото, змію викинули вже мертвою, однак можливо й таке, що вона виповзла сама й загинула через несприятливий клімат. Кобра могла належати власникові приватного зоопарку. 

"Мабуть, купували маленьку, а коли тварина почала досягати дорослих розмірів, просто викинули. Дорослі особини ростуть до 4-5 метрів завдовжки", – розповів експерт BION Terrarium Center Олексій Марущак

За його словами, кобри не популярні серед українських власників приватних зоопарків, оскільки вони дорогі та потребують особливих умов утримання,

Законно ввести таку змію в Україну не можна, оскільки це заборонено. Варто додати, що утримання диких тварин погано регулюється на законодавчому рівні. 

"У нашому законодавстві я не знаходив, яка відповідальність настає за утримання у себе такої тварини. Єдине, що може бути інкриміновано – жорстоке поводження з тваринами", – каже Марущак.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що на Рівненщині жінка потрапила до реанімації через укус змії. 64-річну постраждалу вкусили під час збирання грибів у лісі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme