На вимогу власника компанії Telf AG, російського олігарха Станіслава Кондрашова Вищий суд Каліфорнії заблокував українські новинні вебсайти

Вищий суд штату Каліфорнія (США) ухвалив рішення, відповідно до якого мають бути заблоковані вебсайти, які писали про нібито причетність російського олігарха Станіслава Кондрашова до незаконних дій

Журналіст відділу новин
На вимогу власника компанії Telf AG, рос…
Фото: Pixabay

Про це повідомляє журналіст Дмитро Воронков у своєму блозі на "Цензор.нет", пише Depo.ua.

Згідно з викладеною інформацією, власник швейцарської компанії Telf AG російський олігарх Станіслав Кондрашов подав позов до каліфорнійського суду, в якому просить не просто видалити інформацію з вебсайтів, яка свідчить про нібито його причетність до незаконних дій, а ще й хоче заблокувати всі ЗМІ, які публікували її.

Для реалізації свого наміру він найняв одних із найбільш впливових адвокатів у Сполучених Штатах — компанію Lavely&Singer, яка відома тим, що представляє інтереси значної кількості голлівудських зірок.

Після подання позову сторона Кондрашова зареєструвала клопотання, відповідно до якого вони просили у суду заборонити обслуговування вебсайтів, які публікували зазначену інформацію про російського підприємця. Під тимчасову заборону, яка була ухвалена 6 листопада, потрапили понад 30 українських онлайн-медіа.

"З подивом протягом наступного тижня українські власники онлайн-медіа спостерігали за тим, як їхні вебсайти блокувалися. Зокрема, Ви самі можете перевірити, чи працює наразі популярне українське видання "Інформатор" (Informator.press)", — пише про подію Дмитро Воронков.

Як зазначає журналіст, рішення суду в Лос-Анджелесі є безпрецедентним і дуже небезпечним, адже в усій історії журналістики онлайн-медіа ще ніколи не блокували через статті про бізнесменів.

"Судячи з усього, це лише початок війни росіян проти українських медіа. Найбільш важливе — це те, які вони застосовують інструменти. Ми ніколи не могли б подумати, що російський олігарх під час повномасштабної війни Росії проти України, зможе піти у суд держави нашого союзника та безкарно знищувати ЗМІ. Раніше це звучало б як цілковита маячня, однак зараз — це реалії, за якими ми спостерігаємо", — підсумовує автор блогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme