На Волині також заборонили діяльність УПЦ МП

Волинська обласна рада 11 квітня проголосувала за заборону діяльності Української православної церкви (московського патріархату) на території регіону

Журналіст відділу новин
На Волині також заборонили діяльність УП…

Про це повідомляє "Суспільне", передає Depo.ua.

Проєкт рішення про заборону УПЦ МП на території Волині підтримали 54 депутати. Рішення ухвалили одноголосно.

Як зазначається, депутати також підтримали текст звернення до вірян УПЦ із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Нагадаємо, раніше діяльність УПЦ МП заборонили також обласні ради Рівненщини та Хмельниччини. Окрім того, у їхніх обласних центрах вирішили забрати в УПЦ МП право на користування земельними ділянками.

У Кам'янці-Подільському ухвалили рішення про припинення договорів оренди чи користування УПЦ МП церковними спорудами, які перебувають у державній власності. А ось у Львові припинили діяльність храмів УПЦ МП.

Усе це відбулося після інциденту з побиттям українського військового, який стався у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП у Хмельницькому. Храм після цього теж перейшов до ПЦУ.

За підрахунками платформи для роботи з відкритими даними "Опендатабот", з початку 2023 року до ПЦУ перейшли вже 63 церкви УПЦ МП.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme