"Набагато крутіше за Bayraktar": Арестович анонсував випуск в Україні реактивних безпілотників

На українсько-турецькому заводі, який будується у Київській області, вироблятимуть реактивні безпілотники типу ANKA

Журналіст відділу новин
"Набагато крутіше за Bayraktar": Арестов…
Скріншот

Такі реактивні безпілотники здатні діяти проти інших повітряних об'єктів.

Як пише Depo.ua про це повідомив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"… завод будується зараз у Василькові. Вже почав будуватися завод, який буде виробляти спільно українсько-турецькі безпілотники. В тому числі ANKA – важкі безпілотники. В тому числі українські безпілотники, які є перспективними. Зокрема, може йтися і про реактивні безпілотники, які є перехоплювачами. Тобто, вони здатні діяти проти повітряних об'єктів, проти інших безпілотників. Навіть проти авіації пілотованої. На них будуть українські двигуни та решта турецька авіоніка: корпус тощо", – сказав він.

Арестович зауважив, що ANKA – це наступне покоління БПЛА після Bayraktar.

"Набагато крутіше, так. Реактивні, не поршневі, а реактивні. Хоча будуть такі, як ANKA, наприклад, важкий. БПЛА, який перевищує "Байрактар" за всіма характеристиками", – пояснив він.

За словами радника керівника ОП, завод у Василькові наприкінці 2022 року вже повинен випускати першу продукцію.

Нагадаємо, 15 липня стало відомо, що Україна отримала перший турецький ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 для Військово-морських сил ЗСУ.

Нещодавно президент РФ Володимир Путін поскаржився главі Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану на використання Україною Bayraktar.

Водночас командувач ООС Олександр Павлюк повідомив, що турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 виконують завдання на Донбасі постійно. Проте основна сфера застосування безпілотників Bayraktar TB2 – розвідка.

Читайте також: Від безпілотників до кораблів: Топ-5 озброєнь, які Збройні сили України отримали у 2021 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme