НАБУ скерувало до суду справу про заволодіння $20 млн "Ощадбанку"

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України скерували до суду обвинувальний акт стосовно справи про заволодіння 20 мільйонами доларів "Ощадбанку"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
НАБУ скерувало до суду справу про заволо…
Фото: Pixabay

Йдеться про причетність сина та доньки народного депутата Верховної Ради VI, VII, VIII скликань Станіслава Березкіна – Максима й Вікторії, а також ще десятьох причетних.

Провадження стосовно самого Березкіна було закрите у зв'язку з його смертю, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу НАБУ.

Зазначається, що серед обвинувачених власники та службові особи підприємств групи "Креатив", службовці АТ "Ощадбанк" та незалежний оцінювач.

"За даними слідства, у період 2013–2015 років службові особи приватних підприємств, що входили до групи "Креатив", у змові зі службовими особами АТ "Ощадбанк", підробивши документи, незаконно отримали в держбанку кредит на суму 20 млн дол. США (160 млн грн в еквіваленті на момент вчинення злочину) нібито на купівлю насіння соняшника", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що після отримання коштів, фігуранти справи вивели їх за кордон. Згодом, цим коштом були придбані корпоративні права юридичних осіб, які володіли цінною нерухомістю.

Нагадаємо, 20 листопада 2018 року Верховна Рада відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Березкіна, підозрюваного у причетності до заволодіння $20 млн "Ощадбанку".

27 вересня 2019 року НАБУ та САП оголосили підозру Березкіну, який водночас був бенефіціарним власником компаній групи "Креатив" та організатором корупційної схеми з заволодіння коштами. 

3 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Березкіну запобіжний захід у вигляді застави у 15 млн грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme