НАБУ закрило кримінальну справу проти кума Медведчука Холодова щодо "тютюнових поправок"

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження проти народного депутата від "Слуги народу" Андрія Холодова, який займався введенням у дію поправки до законопроекту №1049 щодо націнки для оптових і роздрібних продавців сигарет

Журналіст стрічки новин

Про це у Telegram повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко, пише Depo.ua.

Гончаренко зауважив, що таку інформацію він отримав у відповіді НАБУ щодо його запиту стосовно "тютюнових поправок" колишніх "слуг народу" Олександра Дубінського та Олександра Юрченка, які лобіювали інтереси свого колеги по парламенту Андрія Холодова. 

Гончаренко нагадав, що ще у 2019 році Дубінський та Юрченко зареєстрували поправку до законопроєкту №1049, яка передбачала націнку для оптових і роздрібних продавців сигарет.

"Її просуванням займався нардеп Холодов, який є заступником голови Комітету ВР з питань фінансів. ЗМІ його називають "тютюновим королем" та публікують докази зв'язку його родини з цим бізнесом. Паралельно з цим він є другом родини Медведчука, а Оксана Марченко хрестила дитину Холодова", – наголосив Гончаренко.

Він зауважив, що детективи НАБУ встановили, що компанія ТОВ "КИЇВ МАРКЕТ СОЛЮШН" займається роздрібною реалізацією тютюнових виробів, і з нею пов’язана інша кіпрська компанія REINEWEG LTD. При цьому зазначається, що до січня 2018 року акціонером компанії була дружина Холодова – Катерина Шаховська. До того ж REINEWEG LTD також пов’язана з іншою компанією ТОВ "АНТИКУС", яка була переоформлена на тещу Холодова. 

За словами нардепа, розслідування Національного антикорупційного бюро виявило, що Холодов міг зберегти фізичний контроль та вплив на діяльність ТОВ "КИЇВ МАРКЕТ СОЛЮШН" й використовував для цього компанію REINEWEG LTD, у тому числі нібито приховував свій статус кінцевого бенефіціара ТОВ "КИЇВ МАРКЕТ СОЛЮШН".

"Але у НАБУ заявили, що доказів недостатньо, тому кримінальне провадження було закрито", – поінформував Гончаренко.

Відповідь НАБУ нардепу Гончаренку - скріншот 1

Відповідь НАБУ нардепу Гончаренку - скріншот 2

Відповідь НАБУ нардепу Гончаренку - скріншот 3

Відповідь НАБУ нардепу Гончаренку - скріншот 4

Відповідь НАБУ нардепу Гончаренку - скріншот 5

Відповідь НАБУ нардепу Гончаренку - скріншот 6

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що атаки "слуги народу" Холодова на міжнародні компанії обернуться інвестиційною ганьбою для президента Володимира Зеленського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme