Набув чинності закон, який дає право цивільним українцям вбивати російських окупантів з власної зброї

Набув чинності Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", який було підписано президентом України Володимиром Зеленським 3 березня
 

Журналіст відділу новин
Набув чинності закон, який дає право цив…
Фото: МВС

Цей закон було ухвалено Верховною Радою 3 березня 280-ма голосами "ЗА" з 307-ми зареєстрованих у сесійній залі депутатів.

Про це повідомляє Depo.ua.

Закон передбачає у період дії воєнного стану надання права на отримання вогнепальної зброї громадянам України, а також іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, та виявили намір взяти участь у захисті держави.

Законом встановлено, що цивільні особи можуть брати участь у відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації або агресії іншої країни, та отримати вогнепальну зброю і боєприпаси до неї відповідно до порядку та вимог, установленому Міністерством внутрішніх справ України.

Застосування цивільними особами вогнепальної зброї, отриманої відповідно до цього Закону, здійснюється аналогічно застосуванню зброї військовослужбовцями під час виконання ними завдань щодо відсічі збройної агресії проти України.

При цьому отриману вогнепальну зброю і невикористані боєприпаси треба здати до органів Національної поліції України не пізніше 10 днів після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні.

Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України"

Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України"

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 9 березня українські військові ліквідували понад 12 000 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Тринадцятий день війни: Як ЗСУ протистояли російським окупантам 8 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme