UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Надія Савченко надягнула паранджу та сказала, що думає про іслам

Колишня депутатка Верховної Ради Надія Савченко під час поїздки до Туреччини купила Коран і одягла паранджу

Редактор стрічки новин
Надія Савченко надягнула паранджу та ска…
Фото: Facebbok Надія Савченко

Савченко поділилася своїми роздумами про те, як політика сучасного світу використовує релігію в побудові держави, навівши приклад Туреччини.

Про це Савченко написала на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Що дає релігія? Релігія закладає однаковий набір моральних правил і цінностей для групи людей, сповідуючих дану релігію. Не дивлячись на те, що світські держави часто декларують відє'днаність церкви від держави, на практиці завжди церква здійснює великий вплив на державну політику. В Туреччині дозволені і поважаються всі віросповідання. Проте Туреччина країна, де переважно люди сповідують Іслам. У сучасному світі Іслам звично сприймати як релігію пригнічення і утисків прав людини, особливо жінки. Мало хто побачить, що Іслам це релігія простору та волі для душі, духу і віри в Бога – Аллаха", - написала екс-депутатка.

Савченко у паранджі

Також колишня нардепка показала Коран, перекладений на українську мову.

Коран українською савченко

У коментарях до допису Савченко пояснила, що "публікація була не про релігію в її духовному сенсі, а про те, як політика сучасного світу використовує релігію в побудові держави".

Вона зазначила, що в Туреччині майже немає християнських храмів. Колись Софія була християнським храмом, але зараз вона перебудована в мечеть. Усе, що свідчило б про християнського часу, закрито фанерою.

"Чим більш однотипна релігія панує в державі, тим об'єднанішою, стійкішою і прогнозованішою вона робить поведінку людей в плані їх моральних цінностей. (...) Віра – це індивідуальний вибір кожної людини, як залишатися людиною в ладу зі своєю совістю і з оточуючим світом. А релігія – це мистецтво керування масами", – написала Савченко.

Савченко у Туреччині

Нагадаємо, раніше колишня депутатка Верховної Ради Надія Савченко зайнялася скандальними розслідуваннями і "шокуючими фактами", розпочавши свою нову кар'єру із критики президента США Джо Байдена. 

Довідка: Надія Савченко служила в ЗСУ, спочатку в залізничних військах і радисткою, пізніше – льотчицею. Брала участь в українській миротворчій місії в Іраку (2004-2005) і АТО (2014 року, у складі добровольчого батальйону "Айдар", де потрапила в полон до бойовиків т. зв. "ЛНР").

Стала відомою в Україні після того, як потрапила у полон до російських військових на Донбасі. Вона з липня 2014 до травня 2016 її утримували у російській в'язниці.

Була народним депутатом України 8-го скликання. Обрана від ВО "Батьківщина" під 1 номером в списку. Виключена з фракції кінці 2016 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme