"Нафтогаз" у першому кварталі може отримати 105 млрд грн збитків, – Вітренко

НАК "Нафтогаз" може отримати 105 млрд грн збитків за перший квартал 2021 року. Нині у компанії тривають дискусії щодо результатів фінансової звітності за вказаний період

Журналіст стрічки новин

Про це заявив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу компанії.

"Зараз триває дискусія щодо відображення у звітності за півріччя двох проблем, які були і в першому кварталі. Якби вони у повному обсязі були відображені у звітності за перший квартал, то замість прибутку був би показаний збиток для держави, як власника НАК, до 105 млрд грн", – розповів посадовець.

За словами Вітренка, йдеться про те, що фінансовий стан підприємств теплокомуненерго вже на момент формування звітності за перший квартал не давав підстав розраховувати на погашення ними заборгованості за спожитий газ.

Ще однією проблемою стала заборгованість НАК перед "Укрнафтою" за відібраний газ.

"На момент складання звітності за перший квартал 2021 року могло бути зрозуміло, що Укрнафта вимагатиме його повернути, і є підстави оцінювати відповідні зобов’язання НАК за поточною ринковою ціною", – додав голова правління компанії.

Вітренко наголосив, що звітність компанії, яка була сформована за попереднього менеджменту "Нафтогазу", не була належним чином перевірена аудиторами. Крім того, прорахунки у програмі видобутку газу призводять до значних витрат Україною коштів на імпорт.

"Ми зараз як країна платимо дуже високу ціну за провали, наприклад, у видобутку 2019 - 2021 років. Якщо програма видобутку пояснив посадовець.

Нагадаємо, 14 липня Рада списала мільярдні борги за газ.

Читайте також: Газові борги: Як місцеві громади розплатяться за тарифний популізм

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme