Наглядова рада слідом за депутатами підтримала інвестиційну Стратегію розвитку Національного авіаційного університету

ВНЗ віддасть під забудову невикористовувану земельну ділянку, а натомість отримає оновлення освітньої та спортивної інфраструктури

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин

На засіданні Наглядової ради, ректор НАУ Максим Луцький презентував Стратегію розвитку університету, яка передбачає залучення інвестицій на будівництво навчальних корпусів та ремонт гуртожитків. За неї члени спостережної ради проголосувати одноголосно.

Про це повідомляє сайт ЗВО. 

Відзначається, що в Наглядову раду НАУ входять: нардеп 8 скликання, професор і доктор наук Костянтин Іщейкін, нардепи Богдан Торохтій, Юлія Гришина і Валерій Колюх, також президент ГО "Асоціація розвитку авіації" Олександр Бадрудінов, Глава Державіаслужби Олександр Більчук і герой України Олександр Галуненко.

Стратегія розвитку НАУ розрахована на період з 2021 по 2026 рік. За словами ректора Максима Луцького, її реалізація дозволить залучити десятки мільйонів необхідних для оновлення та розвитку освітньої та спортивної інфраструктури НАУ.

Зокрема, передбачається, що ВНЗ в рамках державно-приватного партнерства передасть інвесторам під забудову земельну ділянку. Мова про землю, яка ніколи не використовувалась в освітніх або інших цілях НАУ.

Натомість інвестор буде зобов'язаний виконати ряд зобов'язань перед університетом. Планується ремонт всіх без винятку студентських гуртожитків НАУ, будівництво нових навчальних корпусів, спорткомплексу, функціонального стадіону, харчоблоку та палацу культури НАУ.

"Наглядова рада взяла до уваги Аналіз діяльності університету та одноголосно затвердила презентовану Стратегію", –  сказано в повідомленні.

Раніше, "зелене світло" на старт інвестиційного проекту НАУ дали й нардепи, члени Комітету з питань освіти ВРУ. Перед ними з презентацією Стратегії ректор Максим Луцький виступив 6 жовтня.

Тоді жоден з присутніх, в тому числі й Роман Грищук, який раніше обурювався ініціативою НАУ, не проголосував проти.

Народні депутати в цілому зійшлися на тому, що в умовах відсутності бюджетних коштів, державно-приватне партнерство є, по суті, єдиним варіантом відновлення і розвитку інфраструктури великих українських ЗВО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme