Напади на "швидкі" та лікарні в Україні стрімко збільшуються: У ВООЗ бють на сполох

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомили, що в Україні останніми днями значно почастішали випадки нападу на лікарні, машини швидкої допомоги та інші медичні установи

Журналіст відділу новин
Напади на "швидкі" та лікарні в Україні…
Фото: Прес-служба НПУ

Крім того, в Україні на тлі війни не вистачає життєво важливих предметів медичного призначення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що в ООН підтвердили, що від початку російського вторгнення в Україну було скоєно 16 нападів на медичні установи та загинуло 9 осіб.

Старший співробітник ВООЗ із надзвичайних ситуацій в Європі Кетрін Смоллвуд повідомила також, що в підрахунок були включені випадки, коли машини швидкої допомоги використовувалися для інших цілей, не для надання невідкладної медичної допомоги.

Водночас у ВООЗ зауважили, що продовжать оновлювати ці цифри.

"За останні кілька днів вони досить швидко зростали", – додала Смоллвуд.

Крім того, у ВООЗ працюють над якнайшвидшим постачанням медикаментів в Україну, де закінчується кисень, інсулін, засоби індивідуального захисту, хірургічні матеріали та продукти крові.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Світовий банк вирішив виділити Україні понад $700 млн. Йдеться про пакет додаткової бюджетної підтримки для України під назвою "Фінансування виходу з надзвичайної економічної ситуації в Україні" або "Вільна Україна".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme