Нардеп-лукашенколюб Шевченко ще у травні просив диктатора вакцинувати українців (ДОКУМЕНТ)

Виключений із фракції "Слуга народу" народний депутат Євген Шевченко, який неодноразово висловлював своє захоплення де-факто президентом Білорусі Олександром Лукашенком, написав йому листа щодо вакцинації українців

Журналіст відділу новин
Нардеп-лукашенколюб Шевченко ще у травні…
Фото: Скріншот

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Telegram-канал "Пул Первого".

"Пул Першого" дізнався подробиці президентського указу про безвізовий в'їзд іноземців для вакцинації. Виявляється, до Першого (Лукашенка, – ред.) звернувся український нардеп Шевченко", – йдеться у публікації.

Зазначається, що у листі – прохання допомогти з вакцинацією українцям.

"Президент ідею підтримав, але ширше: доручив Головченку і Піневичу розробити такий механізм не тільки для південних сусідів, а для всіх бажаючих", – підсумували журналісти.

Нардеп Шевченко написав Лукашенку листа щодо вакцинації українців

Крім того, автори каналу оприлюднили фотокопію відповідного листа.

Лист нардепа Шевченка до Лукашенка щодо вакцинації українців

Він датований 4 травня 2021 року.

"Я, як народний депутат України, засвідчую вам свою повагу і вдячність за наданий мені прийом. Мій візит справив істотний резонанс в українському суспільстві, дав надію мільйонам українців на збереження дружніх відносин між Республікою Білорусь та Україною, а також отримав підтримку в парламенті України, хоч і кулуарно", – написав Шевченко.

Крім того, він, "у межах співпраці наших країн", попросив Лукашенка "розглянути можливість вакцинації проти COVID-19 громадян України, які тимчасово перебувають у РБ, що сприятиме збільшенню рівня колективного імунітету від пандемії, котра охопила весь світ".

"Ваше позитивне рішення буде сприйняте суспільством в Україні як жест доброї волі від братського народу Республіки Білорусь і вас особисто, а також сприятиме розвитку дружніх відносин між нашими країнами", – підсумував український нардеп.

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що Лукашенко скасував візи для громадян 73 країн – але тільки на 5 діб і лише для вакцинації.

Вартість такої вакцинації – від 51 до 59 доларів США за дві дози. Однак щепити громадян планують скандальним російським препаратом Sputnik V.

Довідка: 20 квітня тоді ще народний депутат від "Слуги народу" Євгеній Шевченко провів зустріч із Лукашенком в Мінську, однак у фракції "слуг" заявили, що не знали про цей візит.

Після цього візиту Шевченка до Білорусі у монобільшості в Раді почали говорити про ймовірне виключення нардепа з фракції.

Сам Шевченко заявляв тоді, що за фракцію не тримається і не проти піти, однак не хоче робити це сам, а бажає, щоб його саме виключили. Повідомлялося навіть, що він сам почав збір підписів за це. 

Згодом Шевченко привітав Лукашенка із затриманням колишнього головного редактора Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, яке викликало великий суспільний резонанс й обурення провідних держав світу.

24 травня Шевченка виключили з фракції "Слуга народу". 

Після цього нардеп подякував своїм колишнім колегам по фракції та заявив, що радий такому їхньому рішенню. 

Шевченко також пояснив своє виключення з фракції "слуг" і подальші кроки.

Зазначимо, що Шевченко демонстрував свою підтримку режиму Лукашенка і до цього. Зокрема, в лютому він побував на Всебілоруських зборах під керівництвом Лукашенка. Нардеп також відвідував Білорусь у грудні 2020 року. А 10 серпня 2020 року, на наступний день після президентських виборів у Білорусі, після яких у Білорусі спалахнули масштабні протести, нардеп Євгеній Шевченко привітав Лукашенка з перемогою.

Читайте також: Вигнання із "зеленого" раю: Кого випруть зі "слуг" після Шевченка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme