Нардеп сказав, на скільки здешевшають ліки з медичного канабісу у разі ухвалення закону

Ціна ліків на основі медичного канабісу може становити 10-12 доларів, в той час як зараз на чорному ринку пацієнти змушені купувати такі препарати по 100-200 доларів

Журналіст стрічки новин

Про це заявив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький після засідання фракції "Слуга народу", повідомляє Depo.ua.

"Сьогодні на чорному ринку пацієнти змушені купувати такі препарати по 100-200 доларів… Ми спілкувалися з фахівцями з Канади, вони порахували собівартість в Україні й кажуть, що в українських аптеках такий препарат коштуватиме від 10-12 доларів", – розповів Радуцький.

За його словами, такі ліки буду виписувати тільки за електронним рецептом з підписом лікаря.

"У нас кожен пацієнт зареєстрований у системі e-health і контролюючі органи завжди мають доступ до неї, щоб порівняти діагноз пацієнта, ліки, які йому виписані і ліки, які йому відпущені в аптечній мережі. Це буде імплементовано в систему e-health", – пояснив депутат.

Також нардеп зауважив, що закон про легалізацію медичного канабісу не буде імплементовано на наступний день після підпису президента.

"Там є дуже багато речей, які треба зробити, щоб він запрацював. Треба утворити центральний орган виконавчої влади, який буде замість відділу боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин при МВС і Держлікслужби, який займається контролем за ліками. Це буде окремий орган, який контролюватиме саме обіг канабіноїдів".

Голова комітету ВР також розповів, що у законопроєкті чітко прописані вимоги контролю.

Нагадаємо, Рада 13 липня голосуватиме за легалізацію медичного канабісу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme