Нардеп восьми скликань Звягільський помер від ускладнень коронавірусу

У суботу, 6 листопада, в інституті серця від ускладнень спричинених COVID-19 на 88 році життя помер нардеп восьми скликань Юхим Звягільський

Журналіст стрічки новин
Нардеп восьми скликань Звягільський поме…
Фото: Wikipedia

Він був українським політичним та громадським діячем, а також нардепом 1-го, 2-го, 3-го, 4-го, 5-го, 6-го, 7-го та 8-го скликань. З вересня 1993 по липень 1994 року він виконував обов'язки прем'єр-міністра України.

За життя Звягільський був кандидатом технічних наук й професором. Про це у каналі Telegram повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук, передає Depo.ua.

"Мав честь особисто знати, близько спілкуватися та працювати, з Юхимом Леонідовичем… Потужний був дядько! Глиба! Понад усе любив свій Донбас і людей з якими там працював все своє життя", – наголосив він.

Помер Звягільський

Звягільський як найстарший за віком нардеп відкривав перші засідання новообраної Ради у двох скликаннях – сьомому 2012 року та восьмому 2014 року. Він був єдиним нардепом усіх восьми скликань ВР – мав депутатський мандат безперервно з 1990 року. 

Однак у 2019 році вперше вирішив не йти у парламент.

Що відомо про Звягільського

"ЧЕСНО" називає Звягільського прогульником та фігурантом журналістських антикорупційних розслідувань.

У 1994-1997 роках він переховувався в Ізраїлі від українського слідства, яке підозрювало його в розкраданні держкоштів в особливо великих розмірах.

У 1998 році, після запровадження змішаної виборчої системи, Звягільський став нардепом від округу №43 (Київський та Куйбишевський райони Донецька) як самовисуванець, а з 2002 до 2014 року його обирали до парламенту, як члена Партії регіонів.

У 2014 році вибори на Донбасі відбувалися в умовах активних бойових дій, тоді нардеп пішов у Раду як самовисуванець у 45-му окрузі, частина якого була окупована бойовиками. Вибори там відбулися лише на чотирьох дільницях, а Звягільський переміг, отримавши рекордно низьку кількість голосів – 1454.

Нагадаємо, цього літа перший президент України Леонід Кравчук переніс операцію на серці. Журналіст Дмитро Гордон розповідав, як політик відчуває себе зараз.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme