Нардеп-"замайбутненець" попався на несплаті багатомільйонних податків: Слідство ДБР уже завершене

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо несплати одним із нардепів податків

Журналіст відділу новин
Нардеп-"замайбутненець" попався на неспл…
Фото: Facebook М'ялика

Йдеться про ухилення від сплати податків на суму більш ніж 100 млн грн. "Встановлено, що протягом 2012-2019 років підозрюваний продавав нерухомість у житлових будинках в селах Петропавлівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка, що розташовані поряд з Києвом. При цьому він не був зареєстрований фізичною особою–підприємцем або юридичною особою. Доходи від реалізації квартир та іншої нерухомості фігурант приховував під виглядом реалізації власного майна, а не від підприємницької діяльності. Це дозоляло знизити ставку податку з оборудок з 18 до 5%", – заявили у ДБР.

Через дії нардепа бюджет недоотримав понад 118 млн грн, передає Depo.ua із посиланням на ДБР.

Тепер йому світить штраф від 15 до 25 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, плюс конфіскація майна.

ЗМІ, зокрема, "Радіо Свобода", пишуть, що йдеться про народного депутата від "За майбутнє" Віктора М'ялика.

Сам депутат заявив, що він чистий перед Богом і законом. "Сьогодні суд-судом, але прийде ще Божий суд і він розсудить точно", – сказав М'ялик.

Нагадаємо, що М'ялику повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків на понад 97 млн грн ще 25 березня.

А у червні Київський апеляційний суд арештував нерухоме майно народного депутата.

Що відомо про Віктора М'ялика

М'ялик був обраний до Верховної Ради за 155-м виборчим округом на Рівненщині. Він є одним із найбагатших народних депутатів Ради нинішнього скликання. Зокрема у його декларації зазначено понад 1400 об’єктів нерухомості (158 квартир, а також земельні ділянки, гаражі тощо, площа яких варіюється від 0,2 квадратного метра до десятків гектарів).

Крім цього, депутат задекларував 925 операцій з продажу нерухомості (кожного робочого дня депутат продавав по 3-4 об'єкти нерухомості). Саме ці операції принесли йому більшу частину доходів, загальна сума яких у 2019 році становила 316,05 мільйона гривень. З державного бюджету депутат отримав 315,73 тисячі гривень зарплат та компенсацій.

Також нардеп користується двома автомобілями марок Lexus LS460L 2015 року випуску за 3,4 млн грн, та LEXUS LX570 2016 року випуску за 3, 7 млн грн. Дружині належать MERCEDES-BENZ SL400, 2016 року випуску та PORSCHE CAYENNE 2018 року випуску за 5,6 млн грн та за 3 млн грн.

Нардеп пояснює таку кількість нерухомості у своїй декларації тим, що він є власником ЖК "Львівський маєток" у Софіївській Борщагівці на Київщині, і тому, усі квартири у житловому комплексі належать йому.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme