Нардепи провалили позачергове засідання Ради та голосування проектів для ФОПів

Народні депутати проігнорували позачергове пленарне засідання Верховної Ради 23 вересня, на якому мали розглядатися законопроекти щодо "касових апаратів" для ФОПів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Нардепи провалили позачергове засідання…
Фото: Telegram-канал Антона Полякова

На позачерговому засіданні зареєструвалися лише 161 нардеп, при тому, що його вимагали провести 165 депутатів.

Після проведення сигнального голосування виявилося, що на засіданні присутні лише 86 нардепів, повідомляє Depo.ua.

Зауважимо, що проект закону про внесення змін до Податкового кодексу, якими пропонувалося скасувати норми, що зобовʼязують ФОПів мати "касові апарати", набрав лише 132 голоси (з 226 необхідних) і був відхилений.

Під час розгляду законопроекту №3993 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців" три фракції звернулися до заступниці голови Ради Олени Кондратюк про проведення сигнального голосування. Це було зроблено для перевірки кількості нардепів на засіданні. Результати голосування засвідчили, що у залі зареєстровано всього 86 народних депутатів.

"На цьому пропоную закрити позачергове засідання парламенту", – сказала Кондратюк.

Нагадаємо, дещо раніше біля будівлі Верховної Ради затримали лідера руху SaveФОП Сергія Доротича. Його відвезли в Печерське управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві.

Довідка: Рух #SaveФОП – український громадський рух, учасники якого виступають за права підприємців, свободу підприємницької діяльності та збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. 

26 серпня поточного року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №5866 напрацьований SaveФОП за підтримки міжфракційного депутатського об'єднання "ЗбережиФОП", який вирішує питання збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Читайте також: Рух SaveФОП: Відмови від прозорого обліку оборотів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme