Нардепи розповіли, де відпочиватимуть влітку, доки Рада на канікулах

Після закриття п'ятої сесії Верховної Ради IX скликання народні депутати пішли на канікули, і дехто з них уже відпочиває на заморських курортах

Журналіст відділу новин
Нардепи розповіли, де відпочиватимуть вл…
Фото: Скріншот

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сюжет програми "Україна Сьогодні " на телеканалі "Україна 24".

Так, нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук планує відпочити на Закарпатті.

"У тиші послухати гори, почитати книжку – частина культурної програми. Ну а скуштувати бринзи, банош… Всіх закликаю подорожувати Україною", – наголосила вона.

Водночас народний обранець від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко запрошує всіх до рідної Одеси. Він розповів, що під час канікул планує плавати щодня й не бути марнотратом.

"Скоріше додому, в Одесу, до Чорного моря. Воно, до речі, вже дуже тепле – 24 градуси. Не дуже дорого буде. Жити маю де, ходити по закладах громадського харчування не люблю, тож складно буде багато витратити, навіть якщо захочу", – зазначив Гончаренко.

Планує відвідати Одещину й нардеп від "слуг" Євгенія Кравчук, яка зазвичай відпочиває на Азовському морі. Вона зізналася, що цьогоріч вирішила змінити традицію.

"У Затоку поїду, сподіваюся, але це дорого сьогодні. Я порівняла – дешевше було в Туреччину поїхати", – розповіла вона.

Зазначається, що витрати народних обранців на відпочинок різні, але цифри все одно немаленькі – є й 50 тис. грн на родину, і 20 тис. грн на три дні.

Рекордсменом із відпускних витрат серед опитаних є голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який планує відпочинок у Хорватії. Батько шістьох дітей на відпустку може нібито витратити й третину своєї річної зарплати у парламенті.

"У моїй великій родині менше, ніж 5 тисяч доларів, я не можу витратити… Літак, квитки, готель… Буду і в Україні відпочивати. Буду відпочивати в будь-якому місці, де зможу", – уточнив нардеп.

Зазначимо, що повернутися із відпусток народні обранці мають до 20-х чисел серпня, адже на 23-24 серпня були призначені два позачергові засідання Ради поспіль.

Нову сесію парламенту відкриють 7 вересня.

Нагадаємо, 16 липня у Верховній Раді під гімн закрили останнє пленарне засідання сезону.

20 липня Рада провела позачергове засідання, на яке прийшли лише 99 народних депутатів. Відкрив засідання перший віце-спікер Руслан Стефанчук, тоді як голова парламенту Дмитро Разумков також був відсутній.

Нардепи провалили проекти постанов про скасування чотирьох рішень Ради і розблокували процес підписання спікером і президентом законопроектів про реформування "Укроборонпрому" і судової системи.

Водночас перший віце-спікер голови ВР Руслан Стефанчук повідомив, що Рада може зібратися на позачергові засідання і під час канікул.

Читайте також: Розкішна Туреччина, Одещина та городні розваги: Куди політики гайнули у відпустку цього літа

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme