Нардепи ще на рік продовжили особливий статус окупованого Донбасу

Парламент ще на рік продовжив закон про так званий особливий статус окупованого Донбасу

Журналіст стрічки новин
Нардепи ще на рік продовжили особливий с…
Фото: Слуга народу / Facebook

Законопроект пропонує у статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" цифру "2021" замінити цифрою "2022".

Як пише Depo.ua із посиланням на трансляцію засідання парламенту, відповідне рішення підтримали 317 нардепів.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що ухвалення такого рішення дозволить створити додаткові тимчасові можливості для реалізації законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання в окремих районах ОРДЛО на основі принципів і норм міжнародного права та Статуту ООН.

Відомо, що законом про особливий статус Україна гарантує "недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької та Луганської областей". Також гарантується вільне використання, вивчення та підтримка російської мови в суспільному і приватному житті. А органи місцевого в ОРДЛО мають сприяти використанню російської мови у сфері освіти, ЗМІ, судочинстві, економічної та соціальної діяльності й так далі.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що однією з вимог нормандської зустрічі щодо Донбасу є закріплення особливого статусу в Конституції України. Однак в уряді України на це відповіли, що такого не буде.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme