Нардепи затвердили процедуру обміну військовополонених, яких підозрюють у злочинах

Верховна Рада затвердила зміни до процедури обміну військовополонених, щодо яких відкрита кримінальна справа або є вирок суду 

Журналіст відділу новин
Нардепи затвердили процедуру обміну війс…

Відповідний законопроєкт №7436-д підтримали 293 депутати, передає Depo.uaпосиланням на парламентарія Ярослава Железняка.

Так, Кримінальний кодекс доповнюється новою статтею 84-1. Вона звільняє військового від покарання, якщо було ухвалене рішення про його обмін. Якщо ж обмін не відбувся — суд за клопотанням прокурора відправлятиме засудженого для відбування покарання.

Також дозволяється скасувати запобіжний захід підозрюваному, якщо його вирішили обміняти як військовополоненого. У разі скасування запобіжного заходу військового мають негайно звільнити і передати під нагляд уповноваженого органу.

Крім того, щодо військовополоненого, якого відправили на обмін або вже обміняли, може відбуватися спеціальне досудове розслідування. А судовий розгляд може відбуватися за відсутності обвинуваченого (in absentia).

Військових, які вже отримали вирок, звільнятимуть від покарання, якщо буде рішення про їхній обмін.

Якщо ж військових після обміну повторно затримають під час бойових дій в Україні, то їх відправлятимуть відбувати покарання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme