Нардепи збирають підписи за відставку Шкарлета

У Верховній Раді почався збір підписів за відставку міністра освіти та науки Сергія Шкарлета

Журналіст стрічки новин
Нардепи збирають підписи за відставку Шк…
Фото: Telegram Сергія Шкарлета

Для позачергового засідання, щоб розглянути відставку Шкарлета, потрібно 150 підписів.

Про це у Facebook написала народна депутатка, член Комітету ВР з питань освіти та науки Наталія Піпа, передає Depo.ua.

"Почали збір підписів за відставку Шкарлета! Треба 150 підписів на позачергове засідання", – написала вона.

Відставка Шкарлета

Відставка Шкарлета

Нагадаємо, 27 січня відбувся другий тур виборів президента Києво-Могилянської академії, де за посаду змагалися колишній міністр освіти і науки Сергій Квіт (який уже був президентом академії у 2007-2014 роках) та Олександра Гуменна (яка до цього була виконувачкою обов'язків президента).

Під час виборів на дільницю увірвалася група невідомих в масках, які викрали скриньку з бюлетенями. Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

Наступного дня, 28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Олександра Гуменна – 191 голос (42,92%). При цьому проти всіх було 18 голосів (4,04%); зіпсовано – 1 бюлетень.

1 лютого на сайті НаУКМА оприлюднено відкрите звернення могилянської спільноти, в якому оргкомітет, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії засвідчили єдність у визнанні результатів виборів, які відбулися чесно і прозоро. У зверненні зазначається, що спільнота очікує від МОН щонайшвидшого завершення формальних процедур щодо підписання контракту з обраним президентом НаУКМА Сергієм Квітом. 

2 лютого МОН оголосило новий конкурс на зайняття посади президента НаУКМА. Згодом Міністерство освіти та науки скасувало наказ про повторний конкурс на президента НУ "Києво-Могилянська академія".

4 лютого студенти Могилянки вийшли на протест під Кабміном. Вони вимагають відставки Шкарлета.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme