Нардепи звільнили главу МінТОТ Резнікова: Кого посадять в його крісло

Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади віце-прем'єр-міністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Журналіст відділу новин
Нардепи звільнили главу МінТОТ Резнікова…
Фото: Facebook Олексія Резнікова

За відповідне рішення проголосували 329 народних депутатів.

Про це повідомляє Depo.ua.

Нардепи звільнили главу МінТОТ Резнікова: Кого посадять в його крісло

Зазначимо, що Резніков був присутній на пленарному засіданні парламенту під час розгляду питання своєї відставки. Під час короткого виступу він зауважив, що міністерство, з якого він іде, плідно працюватиме й надалі.

Крісло міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України пророкують нині народному депутату від "Слуги народу" Ірині Верещук.

Сам же Резніков, імовірно, стане міністром оборони України.

Що відомо про Ірину Верещук

Фото: Facebook Ірини Верещук

Ірина Верещук – народилася у Раві-Руській. Вчилася в школі-інтернаті, а потім – у Військовому інституті при Національному університеті "Львівська політехніка" і ще кількох вишах, в тому числі в Польщі, де продовжила дослідження досвіду реформ децентралізації.

Після військового вишу п'ять років служила на офіцерських посадах у Збройних силах України.

У 2007-2008 роках працювала юристкою у Рава-Руській міській раді.

 

У 2010 стала директоркою "Агенції регіонального розвитку "Жовківщина – європейський дім" та заступницею голови Жовківської РДА, і в тому ж році перемогла на місцевих виборах, ставши наймолодшою жінкою-мером в Україні.

На початку 2015 року Верещук подала у відставку з посади міської голови і стала співзасновницею Соціальної платформи "Важливий кожен".

З 2017 року Верещук – доцентка кафедри політології НПУ ім. Драгоманова.

Є керівницею МБФ "Добро тім".

В 2018 працювала за сумісництвом в Інституті екології, економіки та права і Національному педагогічному університеті ім. М. Драгоманова. Основне місце роботи – АТ "Альпарі Банк".

До вступу в "Слугу народу" була позапартійною, балотувалася в нардепи на позачергових виборах в 2014 році. У 2019 році була обрана народною депутаткою 9 скликання від партії "Слуга народу" номером 29 у списку як безпартійна.

У серпні 2020 року Верещук стала кандидатом в мери Києва від "Слуги народу", однак програла чинному голові Віталію Кличку.

Після цього у ЗМІ ходили чутки, що її можуть призначити міністром оборони України. Сама нардеп також неодноразово заявляла, що готова очолити Міноборони.

 

Нагадаємо, 1 листопада віце-прем'єр Резніков написав заяву про відставку.

Згодом Верещук назвала пріоритети своєї роботи в МінТОТ. За її словами, Міністерство з питань реінтеграції має бути генератором м’якої сили на напрямку роботи з тимчасово окупованими територіями Криму та Донбасу.

Читайте також: 5 нових міністрів: Хто і чому очолить оборону, економіку, екологію, МінТОТ і стратегічну промисловість

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme