Нардепу Вірастюку погрожували вбивством, – ЗМІ

Депутату Верховної Ради дев’ятого скликання, який входить до фракції "Слуга народу", Василю Вірастюку погрожували вбивством

Журналіст стрічки новин
Нардепу Вірастюку погрожували вбивством,…
Фото: Facebook Василя Вірастюка

Погрози Вірастюк отримував через телефон.

У понеділок, 11 вересня, він звернувся з відповідною заявою до правоохоронців, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу поліції Києва.

За даними джерел OBOZREVATEL, вбивством погрожували саме Вірастюку.

Підчас пошукових заходів виявили, що анонім, який телефонував нардепу, проживає у місті Миколаїв.

"Цю інформацію столичні правоохоронці передали колегам із Миколаївщини, які доставили його для надання пояснень до відділу поліції", – додали у ГУНП.

Анонімом виявився уродженець Миколаївщини 2002 року народження. Наразі з’ясовуються мотиви та обставини його вчинку.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України – погроза вбивством. Вирішується питання щодо повідомлення порушнику про підозру. За відповідною статтею, йому може загрожувати обмеження волі до двох років.

Нагадаємо, 15 червня Вірастюк склав депутатську присягу. У сесійному залі парламенту в цей час і аплодували, і викрикували "Ганьба".

Довідка: Довибори народного депутата по 87-му виборчому округу в Івано-Франківській відбулися 28 березня. Явка на виборах склала лише 23,72%.

Вірастюк був визнаний переможцем на виборах ще у квітні 2021 року, але протокол ЦВК був скасований Верховним Судом. Суд визнав дії ЦВК протиправними.

19 травня ЦВК після судової тяганини склала новий протокол про результати виборів у 87-му окрузі і знову визнала Вірастюка переможцем. Але конкурент Вірастюка на 87 окрузі Олександр Шевченко знову оскаржив протокол у Верховному суді.

Наприкінці травня Верховний суд частково задовольнив позов Шевченка, зокрема, скасував протокол ЦВК від 19 травня. Але ЦВК подала апеляцію на рішення Верховного суду і виграв її. У червні Велика палата Верховного суду визнала Вірастюка переможцем виборів. Вже 9 червня ЦВК зареєструвала Василя Вірастюка народним депутатом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme