Наші військові можуть взяти Донецьк і Луганськ, якщо буде такий наказ, – Данілов

Данілов переконаний, що українській армії зараз під силу звільнення окупованих територій Донбасу

Редактор стрічки новин
Наші військові можуть взяти Донецьк і Лу…
Фото: Facebook Олексія Данілова

Українська армія готова визволити окуповані Донецьк та Луганськ, якщо буде відповідний наказ. Але ціна такого рішення буде надзвичайно висока.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1, передає Depo.ua.

Як приклад того, що наша армія може виконати будь-яке завдання, Данілов навів нещодавню операцію українських спецпризначенців у Кабулі – вони виходили з аеропорту у захоплене талібами місто і супроводили людей, які мали евакуюватися, до літаків. Таке завдання відмовилися виконувати військові з інших країн.

"Те, що наші хлопці виконували в Афганістані, – жодна країна світу не могла виконати! Наші армійці, наші хлопці, наші офіцери виконують такі завдання. Якщо сьогодні верховний головнокомандувач дасть команду взяти Донецьк і Луганськ, — вони можуть це зробити. Але що робити з тими десятками, сотнями тисяч людей, які при цьому можуть загинути? Хто за це буде нести відповідальність?" — зазначив Данілов.

Секретар РНБО запевнив, що українська армія зараз відповідає на обстріли російських найманців на Донбасі. Він наголосив, що відповіді є такими, що противник запрошує "тиші" після цього.

Він також вважає, що наші військові сьогодні мають всі можливості воювати.

"Ми сьогодні ухвалили ракетну програму на засіданні РНБО, програму розвитку наших Збройних сил — і одразу починається навала, починається паплюження наших Збройних сил. Друзі, ми впораємося. Ми розуміємо, що ми маємо робити. І ми зробимо так, що нас будуть поважати в усьому світі", — підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, Україна організувала шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей з Афганістану.

Читайте також: Зробили те, що іншим не вдалося: ЗМІ розповіли, як українські військові евакуювали людей з Афганістану

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme