НАТО розглядає можливості оперативно перекидати війська у Чорне море, – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг повідомив, що Альянс вивчає можливості щодо оперативного перекидання військ у регіон Чорного моря

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
НАТО розглядає можливості оперативно пер…
Фото: ЕРА

За його словами, такі можливості розглядаються для можливості надати підкріплення партнерам у разі потреби.

Йдеться про реакцію на агресивні дії Росії, повідомляє Depo.ua із посиланням на виступ Столтенберга.

"Ми наростили присутність в Чорноморському регіоні, в морі, повітрі і на суші у відповідь на агресивні дії Росії. Ми також вивчаємо можливості для швидкого перекидання підкріплень в регіон в разі необхідності", – сказав він.

Генеральний секретар також додав, що Альянс оцінив потенційні загрози від ракетного озброєння Росії. У НАТО посилили військово-повітряні сили та протиповітряну оборону.

"Міністри також провели оцінку прогресу, який був досягнутий в питанні реагування на підсилюється загрозу з боку російських ракетних систем. Ми дзеркально не відповідатиме на дестабілізуючий поведінку Росії, і у нас немає наміру розміщувати в Європі нові ракети наземного базування з ядерними боєголовками", – додав Столтенберг.

Нагадаємо, днями у НАТО прокоментували можливість розгортання своєї зброї у космосі. Альянс різними шляхами адаптує та розвиває сучасні спроможності для того, щоб бути готовими до відповіді, до захисту й оборони проти будь-яких загроз.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme