"НАТО все віддало на відкуп союзникам": Реакція Кулеби на відмову в безпольотній зоні над Україною

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна працює на двосторонньому рівні з партнерами для того, щоб отримати у них літаки й засоби протиповітряної оборони

Журналіст відділу новин
"НАТО все віддало на відкуп союзникам":…
Фото: Прес-служба МЗС

Водночас НАТО, за його словами, проявило слабкість на тлі війни в Україні.

Про це Кулеба заявив в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

"Я сьогодні прямо сказав на зустрічі, на якій був присутній генеральний секретар НАТО, що до війни в Україні український народ вважав, що НАТО – це сила, а Європейський Союз є слабким і нерішучим. Після початку війни український народ побачив, що все навпаки. ЄС має характер, силу, запровадив безпрецедентні санкції, створив фонд спеціальний для фінансування Збройних сил… Дав нам перспективу членства й статус кандидата. А НАТО – не може вирішити нічого. І все віддало на відкуп союзникам. Тобто на рівень двосторонніх відносин між нашими державами", – пояснив міністр.

На його думку, це – та слабкість, за яку Альянс, на жаль, розплатиться.

"На жаль, тому що зараз через цю слабкість і нерішучість постраждають українці. Але ми все одно залишаємось сильними. Продовжуємо працювати на двосторонньому рівні з партнерами для того, щоб отримати у них літаки, засоби протиповітряної оборони", – зауважив Кулеба.

Він уточнив що йдеться про країни-члени НАТО.

"Але це не є Альянс як цілісна структура. Війна це завжди час коли маски скидаються. Коли кожен проявляє свою сутність. І, на жаль, ми всі побачили, що НАТО не зовсім таке, як український народ думав", – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, дещо раніше генсек НАТО зробив заяву про Путіна та безпольотну зону над Україною. Він уточнив, що на зустрічі МЗС НАТО згадувалося питання про безпольотну зону, але в Альянсі вважають, що літаки та війська НАТО не повинні перебувати в Україні.

Читайте також: Столтенберг вмив руки: Чому НАТО відмовилось вводити безпольотну зону над Україною

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme