НАТО залучить Україну до розробки Стратегічної концепції до 2030 року, – Стефанішина

Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина повідомила, що Україна візьме участь у розробці Стратегічної концепції НАТО до 2030 року

Максим Карпенко

За її словами, Київ підготує пропозиції для НАТО зі свого досвіду стримування російської агресії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

"Пропозиції України до концепту базуватимуться на досвіді протистояння гібридній агресії протягом останніх 7 років. Країни Північноатлантичного альянсу вже сказали чітке "ні" агресору на його ультиматуми щодо розширення НАТО. Сподіваємося, що нова концепція дасть стратегічну ясність у відносинах Україна-НАТО до 2030 року. Ми хотіли б бачити рішучу прихильність політиці відкритих дверей НАТО і посиленню східного флангу Альянсу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що НАТО буде використовувати оновлену концепцію для вибудови політики Альянсу на наступне десятиліття, зокрема щодо співпраці з країнами-аспірантами.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що тренуватимуть українських військових і повстанців на базах НАТО у разі нападу Росії. При цьому наголошується, що крім матеріально-технічної підтримки і зброї, США і союзники по НАТО можуть також надати медичне обладнання, послуги і навіть притулок під час вторгнення російських військ в Україну.

Також Україна підписала з Агенцією НАТО зі зв'язку та інформації оновлений Меморандум про продовження спільної роботи над технологічними проєктами

Довідка: Цього року Україна вперше в історії візьме участь у морських навчаннях НАТО.

Українська делегація буде присутня на військово-морських навчаннях Альянсу Dynamic Move – 2022.

Навчання пройдуть в кінці січня – на початку лютого поточного року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua