У разі нападу Росії, США тренуватимуть українських повстанців у країнах НАТО, – NYT

У Білому домі розглядають можливість організації навчання українських військових в довколишніх країнах, що входять в східний фланг НАТО
 

Журналіст відділу новин
У разі нападу Росії, США тренуватимуть у…
Фото: МО

Зокрема, мова йде про тренування українських військових у Польщі, Румунії та Словаччині.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The New York Times.

"Представники адміністрації Джо Байдена заявили, що плани з надання допомоги українським повстанцям можуть включати організацію навчання в довколишніх країнах, що входять в східний фланг НАТО: Польщі, Румунії та Словаччині, що може дозволити військовим пробиратися в Україну і назад", – йдеться в матеріалі.

При цьому наголошується, що крім матеріально-технічної підтримки і зброї, США і союзники по НАТО можуть також надати медичне обладнання, послуги і навіть притулок під час вторгнення російських військ в Україну.

За словами американських чиновників, Сполучені Штати майже напевно будуть поставляти зброю Збройним силам України.

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

9 січня група конгресменів-республіканців зареєструвала законопроект, який оголошує Україну країною "НАТО-плюс" та ініціює перевірку доцільності визнання Росії державою-спонсором тероризму.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

14 січня США заявили, що мають у своєму розпорядженні розвіддані про те, що Росія на Донбасі підготувала проведення операції під чужим прапором, щоб виправдати вторгнення в країну.

Читайте також: Військова допомога Заходу: Яку зброю і техніку отримала Україна у 2021 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme