Росія стягнула до кордонів України вже 122 тисячі військових

Біля кордонів України на відстані 200 км знаходиться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі
 

Журналіст відділу новин
Росія стягнула до кордонів України вже 1…
Фото: ОП

Ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною, але вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі.

Про це під час брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов, інформує Depo.ua.

"Те, що стосується безпосередньо кількості військ. На сьогоднішній день те, що ми бачимо, це 122 тисячі знаходиться на 200 км і 143 тисячі 500 військових Російської Федерації – на відстані 400 км в цьому радіусі від нашого кордону", – повідомив Данілов.

Він нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів ніколи не була спокійною і запевнив, що президент та вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі.

"Ми розуміємо, що там відбувається, і у разі загострення, – а це не може відбутися миттєво, умовно кажучи, сьогодні на сьогодні, для цього треба готуватись, – все це ми відслідковуємо", – заявив секретар РНБО.

Данілов також нагадав, що з 1 січня 2022 року набуває чинності закон "Про основи національного спротиву", який дозволить посилити обороноздатність країни.

"У нас додатково з'являються ресурси, і територіальна оборона, за необхідності, дасть обов'язково відсіч агресору. Зброю треба тримати змащеною. Бажано нею не користувались, але за необхідності всі громадяни знають що треба робити", – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, за даними української розвідки, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

Американські ЗМІ з посиланням на дані розвідки США повідомили, що Росія для вторгнення в Україну може використати 175 тисяч військових.

19 грудня американські ЗМІ з посиланням на джерела у Білому домі повідомили, що Росія може напасти на Україну вже через чотири тижні.

Читайте також: Інтелектуальний кордон: Як будують стіну на кордоні з Росією та Білоруссю

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme