Нацбанк назвав причину укріплення гривні до долара

У липні на валютному ринку переважав ревальваційний тиск, який був зумовлений значною пропозицією готівкової іноземної валюти та продажем банками валюти з позиції
 

Журналіст відділу новин

Офіційний обмінний курс гривні до долара зміцнився на 1,1%, тоді як сальдо інтервенцій НБУ було додатним (0,2 млрд доларів).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Макроекономічний та монетарний огляд НБУ за липень 2021 року.

У свою чергу фінансові аналітики вказують на низку причин, що вплинули на посилення позицій української валюти. Зокрема, фактором для зміцнення гривні зараз є продаж аграріями валюти від експорту зерна.

Також важливим драйвером останнього зміцнення гривні називають підвищення облікової ставки НБУ. Тренд сильної гривні також підтримали рішення Нацбанку про зменшення викупу валюти з 20 до 5 мільйонів доларів з 1 серпня

Фінансові аналітики очікують, що в серпні курс перебуватиме в межах 26,5-27,2 гривень за долар.

Нагадаємо, Національний банк України ухвалив рішення підвищити облікову ставку з 7,5% до 8,0% річних з 23 липня.

Довідка: Облікова ставка – це вартість кредитів НБУ комерційним банкам, які можуть отримати від центробанку довгострокове або короткострокове рефінансування. Опосередковано ставка повинна визначати ціну кредитів на ринку. Облікова ставка є основним інструментом, за допомогою якого НБУ впливає на рівень інфляції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme