Нацрада знову перевірить "Інтер через фільми з російськими акторами

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула на засіданні результати моніторингу ПрАТ "Телеканал "Інтер" за 26, 27, 28, 29, 31 липня та 3, 4 і 7 серпня цього року і через виявлені ознаки порушення українського законодавства призначила йому позапланову безвиїзну перевірку
 

Журналіст відділу новин

Телеканал "Інтер" показує фільми з російськими акторами, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і тим самим порушує чинне законодавство.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Нацради.

Як зазначається, в ефірі "Інтера" транслювалися такі фільми: "Місце зустрічі змінити не можна" ("Место встречи изменить нельзя") за участі Станіслава Говорухіна; "Бранець замка Іф" ("Узник замка Иф") за участі Михайла Боярського; "Д'Артаньян і три мушкетери" ("Д'Артаньян и три мушкетера") за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова, Бориса Клюєва; "За сімейними обставинами" ("По семейным обстоятельствам") за участі Євгена Стеблова; "Велика перерва" ("Большая перемена") за участі Валентини Тализіної.

У Нацраді зауважили, що Законом України "Про телебачення і радіомовлення" не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним з учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці (абзац 10 частини 2 статті 6), який оприлюднено на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

"Перевірку ліцензіата регулятор проведе в період із 30 серпня по 10 вересня 2021 року. Мовник має надіслати до 2 вересня на адресу Національної ради документи та матеріали, необхідні для проведення безвиїзної перевірки, а також свої пояснення. Результати перевірки розглядатимуться на засіданні", – йдеться у повідомленні Нацради.

Зазначається, що це вже третя перевірка, що призначена телеканалу "Інтер" за подібні порушення. 15 і 29 липня Нацрада також ухвалювала рішення про проведення позапланових перевірок цього мовника.

Нагадаємо, 15 липня Нацрада анонсувала на телеканалі "Інтер" перевірку через показ радянських фільмів за те, що телеканал з 28 червня по 11 липня транслював 11 радянських кінострічок, "показ яких на території України недопустимий".

Читайте також: Екскурсії, фільми, концерти українською: Хто ігнорує мовний закон, і як розпізнати порушників

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme