"Навіть не контактую": Ярош після призначення у ЗСУ не вважає себе членом команди президента

Колишній лідер "Правого сектору", командир військового формування "Українська добровольча армія" Дмитро Ярош не вважає себе частиною команди президента після отримання посади у ЗСУ

Редактор стрічки новин
"Навіть не контактую": Ярош після призна…
Фото: Facebook Дмитра Яроша

Ярош заявив, що почувається частиною команди головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, але при цьому не входить до команди президента України Володимира Зеленського.

Таким чином він прокоментував своє недавнє призначення радником Залужного, передає Depo.ua з посиланням на "Гордон".

"Я не дуже розумію, чому такий ажіотаж виник навколо пропозиції, яку я прийняв. Це суто військова справа. Це зміцнення обороноздатності держави. Це те, що, власне, мені найближче", – сказав Ярош.

Він наголосив, що поки що має намір займатися саме військовою справою і не планує повертатися в політику.

"Я не виключаю, що настане час – і треба буде повернутися в політику. Але не зараз. Тому що ситуація в державі не покращується і зовнішній ворог ще більше насідає на Україну. Умовно, йому ще треба буде давати по зубах, і неодноразово", – зазначив Ярош.

Водночас командир "Української добровольчої армії" сказав, що погодився на пропозицію стати радником головнокомандувача ЗСУ, оскільки це "абсолютно не політична посада".

Ярош наголосив, що не є членом команди президента і навіть не має жодних контактів з її представниками.  

"Ні, я навіть не контактую з нею (командою президента, - ред.). Я радник головнокомандувача Збройних Сил, який, власне, займається обороною держави. Я дуже позитивно сприйняв ті призначення, які (влітку 2021 року, - ред.) відбулися у ЗСУ: призначення головнокомандувача, командувачів оперативних командувань, командувача ООС... Переважна більшість цих людей я знаю з 2014–2015 років, це дуже близькі мені люди. Але знову ж таки вони не займаються політикою, вони займаються предметною військовою справою. Я частина цієї команди", – сказав він.

Командир УДА також зазначив, що не знає, чи погоджував Залужний його призначення з Офісом президента.

"З генералом Залужним ми практично щодня на телефонному зв'язку ... Поки я зможу свій досвід, знання, вміння переносити на обороноздатність держави, доти буду радником. Якщо вичерпаю себе на цій ниві – не буду", – сказав про свої плани Ярош.

Він також уточнив, що ані Зеленський, ані члени його політичної команди до цього не пропонували йому жодних посад.

Нагадаємо, 2 листопада командира "Української добровольчої армії", колишнього главу "Правого сектору" Дмитра Яроша призначили радником головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. 

Читайте також: Заснував "Тризуб", пише книги і жахає росіян: Що відомо про Дмитра Яроша – нового радника головнокомандувача ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme