Наводив російські ракети на позиції Сил оборони на Донеччині: затримано "крота" в ЗСУ

Військова контррозвідка СБУ затримала ще одного російського інформатора

Наводив російські ракети на позиції Сил…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затриманий — контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, що дислокується у східному регіоні.

За даними слідства, він передавав російській спецслужбі координати вогневих позицій та військових фортифікацій. Загарбники використовували інформацію для підготовки прицільних повітряних атак.

"Передусім агресора цікавили геолокації найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, зокрема танків та ствольної артилерії", — кажуть у відомстві.

Як стверджують у СБУ, "кріт" працював на ФСБ через свого батька, який у серпні 2023 року виїхав до Росії. Для переїзду в РФ він, як багатодітний чоловік, перетнув кордон у напрямку Євросоюзу, а звідти переправився до країни-агресора. Там — встановив контакт з пропагандистом та колишнім співробітником ФСБ Сергієм Карнауховим.

"Саме йому батько фігуранта "зливав" розвіддані про Сили оборони, одержані від сина. Карнаухов передавав ці відомості своєму куратору з ФСБ", — додають у Службі безпеки.

Затриманому оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ). Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Також вирішується питання щодо повідомлення про заочну підозру батькові затриманого.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme