"Найбільша загроза": Країни G7 зробили гучну заяву про COVID-штам "Омікрон"

Країни "Великої сімки" (G7) назвали новий штам коронавірусу "Омікрон" найбільшою загрозою для поточної глобальної системи охорони здоров'я

Михайло Хомченко

Ініціатором заяви щодо "Омікрону" виступила Велика Британія. Саме вона організувала зустріч міністрів охорони здоров'я "Великої сімки".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву міністрів охорони здоров'я G7.

У документі зазначається, що "міністри, глибоко стурбовані зростанням кількості випадків захворювання".

"Погодилися з тим, що ці події слід розглядати як найсерйознішу загрозу для здоров'я населення в усьому світі. Як ніколи важливо тісно співпрацювати, відстежувати і обмінюватися даними. Це буде ключем до вирішення ситуації, що швидко розвивається", – наголошується у заяві.

Крім того, міністри "Великої сімки" зосередили увагу на глобальному доступі до діагностики, вакцин та терапевтичних засобів у спробі протидіяти поширенню цього штаму коронавірусу.

"Погодилися зі зростаючою важливістю кампаній з ревакцинації та регулярного тестування поряд із продовженням немедикаментозних заходів. Міністри підтвердили свою постійну підтримку COVAX, свою прихильність глобальним зусиллям з розгортання вакцин і підтримку прискореної розробки вакцин, терапевтичних засобів і засобів діагностики в умовах пандемій", – йдеться в документі.

Нагадаємо, дещо раніше вчені виявили, що штам "Омікрон" розмножується у бронхах у 70 разів швидше за "Дельту. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) також заявили, що ситуація з поширенням у світі нового штаму коронавірусу "Омікрон" є дуже серйозною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua