"Найскладніше рішення у житті": Монастирський прокоментував пропозицію Зеленського замінити Авакова

Народний депутат від "Слуги народу" Денис Монастирський повідомив, що згода на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ (МВС) України стала найскладнішим рішенням у його житті

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Найскладніше рішення у житті": Монастир…
Фото: Скріншот

Про це він заявив під час спілкування з журналістами після засідання фракції "слуг народу" у Верховній Раді, передає Depo.ua.

"Я ухвалив найскладніше рішення у своєму житті – відповісти "так" на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ", – наголосив Монастирський.

Він уточнив, що це відбулося буквально кілька хвилин тому.

"Я розумію, на яку жертву я іду. Як людина, як особистість, як політик. Але, власне, я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду", – зазначив нардеп.

Монастирський уточнив, що зараз прокоментує лише "технічні нюанси", які потрібні, щоб відбулася "ця заміна".

"Завтра (у середу, 14 липня, – ред.) профільний комітет (Верховної Ради, – ред.) з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Післязавтра (у четвер, 15 липня, – ред.) відбудеться голосування по даній заяві про відставку. І, ймовірно, в п'ятницю (16 липня, – ред.) відбудеться ще одне засідання комітету з питань правоохоронної діяльності, і, відповідно, розгляд подання на призначення міністра внутрішніх справ", – розповів він.

Нардеп зауважив, що саме такий таймлайн був виставлений.

"Такі пропозиції було оприлюднено. Про всі нюанси… дайте час зорієнтуватися", – додав він.

Крім того, Монастирський повідомив, що з Аваковим щодо цього питання ще не спілкувався, а пропозицію від президента вперше почув сьогодні зранку.

За його словами, однопартійці-"слуги" таку новину зустріли "з піднесенням і схваленням".

"Але, дійсно, для мене це – надзвичайно складний вибір", – підсумував нардеп.

Нагадаємо, 5 червня 2020 року 55 народних депутатів зареєстрували у Раді проект постанови №3606 про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Збір підписів під відповідним проектом постанови ініціювала фракція партії "Голос".

Але члени комітету Верховної Ради із питань правоохоронної діяльності не внесли до порядку денного засідання проект цієї постанови.

Згодом ЗМІ писали, нібито президент України Володимир Зеленський планує звільнити Авакова восени.

Сьогодні, 13 липня, Аваков таки подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Після цього "слуги народу" зібрали термінове засідання фракції за участю перших осіб держави. За підсумками засідання стало відомо, що Зеленський пропонує замінити Авакова Монастирським.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme